nieuws

Veel animo voor kunstgrasonderzoek door bandenbranche

Voetbalveld van kunstgras (met rubber)
Voetbalveld van kunstgras (met rubber)
Tientallen voetbalclubs, stichtingen en gemeenten willen meedoen aan een nader onderzoek naar het gebruik van gemalen autobanden op kunstgrasvelden. Hoeveel Overijsselse verenigingen daarbij zitten is niet duidelijk maar ook in onze provincie is er interesse voor het onderzoek.
Het gaat om honderd velden. De organisaties hebben zich gemeld bij de bandenbranche die daarvoor een oproep deed. De velden gaan zij kosteloos bemonsteren.

Tot 1 december kunnen clubs en gemeenten zich melden voor het onderzoek van de brancheorganisaties Vereniging Band en Milieu en VACO.
Morgen  wordt het eerste veld al bemonsterd. "Wij willen aantonen dat het gebruik van voertuigbanden veilig is", zegt Joost Kester Jacobs namens de branche.
Aanleiding voor het onderzoek is een uitzending van Zembla waarin twijfels worden geuit over kankerverwekkende stoffen in het zogeheten rubbergranulaat.
RTV Oost laat een onafhankelijk instituut onderzoeken waar de kunstgraskorrels op gemeentelijke velden in de provincie uit bestaan. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.