nieuws

Studenten: meer geld voor technische studies

Universiteit Twente
Universiteit Twente
Technische studenten in Nederland willen dat technische universiteiten meer geld krijgen om de toegenomen toestroom aan te kunnen. Dat stelt het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) maandag in een open brief aan de ministers Henk Kamp (Economische Zaken) en Jet Bussemaker (Onderwijs) en staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken).
De vier technische universiteiten in Enschede, Delft, Eindhoven en Wageningen kondigden kort geleden aan een maximum aantal nieuwe studenten in te stellen voor acht studies. De studentenstop is nodig, omdat de universiteiten de instroom van studenten niet meer aankunnen.

Verbolgen

Het ISO reageerde verbolgen op het voornemen. "Nu de studentenaantallen de pan uitrijzen, wijzen ministerie en technische instellingen naar elkaar en zijn studenten de dupe", aldus ISO-voorzitter Jan Sinnige.

In de open brief zegt Sinnige dat de dichtgeslagen deur voor technische studies 'moet worden open geramd'. "Dat kan alleen gebeuren door extra geld vrij te maken, zonder het van andere opleidingen af te snoepen."

Vuist

De vier studentengeledingen van de technische universiteiten hebben het initiatief genomen een vuist te maken naar Den Haag. "Zonder extra geld dreigt onze universiteit van een uitstekend A-product zich te degraderen tot een kolossaal huismerk", zegt Mathias de Koning, namens de studentenraad TU-Delft.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.