nieuws

Heeft een Deventenaar op de middenstip van PEC Zwolle gepoept?

Dat de IJsselderby heel wat losmaakt bij supporters hebben we de afgelopen dagen wel gezien. Maar één man tilt het toch, naar het zich laat aanzien, naar een nieuw niveau.
Op social media zijn foto's te zien van een man die gehurkt op de middenstip van PEC Zwolle zijn behoefte lijkt te doen.
De bijzondere actie vond drie uur na het laatste fluitsignaal van de derby in Zwolle plaats. PEC wist die wedstrijd met 3-1 te winnen. 

Deventenaar verwijderd uit stadion

De Zwolse club zelf wil niet bevestigen dat er daadwerkelijk gepoept is op de middenstip, maar geeft wel toe dat er een incident is geweest.
PEC zegt ook een 50-jarige Deventenaar samen met de politie uit het stadion te hebben verwijderd, omdat 'hij dingen deed die duidelijk niet door de beugel kunnen". 

Komen er vervolgstappen?

PEC Zwolle denkt nog na over vervolgstappen, maar heeft tot nu toe geen aangifte gedaan of een stadionverbod afgegeven.
"We willen wel graag benadrukken dat het om een actie van een eenling gaat", voegt woordvoerder Koen ter Riele nog toe.

Bekerpoepers

De actie van de Deventenaar doet overigens denken aan een eerdere nieuwsgebeurtenis met Go Ahead Eagles.
De club werd jarenlang geteisterd door een 'bekerpoeper' die zijn behoefte deed in een beker en daarmee de afvoer verstopte. Die man werd uiteindelijk op heterdaad betrapt
Tijdens de derby zondagmiddag verwezen de supporters van PEC Zwolle ook naar dit incident met de tekst "Deventer bekerpoepers" op een spandoek. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.