nieuws

Wilmien Haverkamp nieuwe burgemeester van Tubbergen

Wilmien Haverkamp-Wenker wordt de nieuwe burgemeester van Tubbergen. Dat heeft de gemeenteraad vanavond besloten tijdens een speciale raadsvergadering. Haverkamp volgt Mervyn Stegers op.Â
De 50-jarige Haverkamp is nu werkzaam als stadsdeelmanager Noord in Enschede en is geen lid van een partij. Daardoor zal zij volgens de gemeente op een "natuurlijke en vanzelfsprekende wijze boven de partijen staan".
"Uit de enquête bleek dat onze inwoners dit, net als wij, ook belangrijk vinden bij een burgemeester", zegt Leon Oosterik van de vertrouwenscommissie.

Nog niet officieel

De benoeming van Haverkamp is nog niet officieel. De gemeenteraad stuurt een aanbeveling naar de minister van Binnenlandse Zaken die formeel de nieuwe burgemeester moet benoemen. 

Stegers

Stegers (CDA) is sinds 2001 burgemeester van Tubbergen en zit in zijn derde termijn van zes jaar. Formeel mag de inmiddels 65-jarige burgemeester door tot zijn 70ste, maar hij heeft er de voorkeur aan gegeven om eerder te stoppen.
In juni 2015 kondigde Stegers al aan dat hij per 1 januari 2017 zijn functie zou neerleggen. Hij zal op 19 december officieel afscheid nemen. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.