nieuws

Protestsong boer Arno maakt veel emoties los

Screenshot protestsong Laarzenactie
Screenshot protestsong Laarzenactie © Arno Meijerman
De laarzenactie van boer Geert Stevens uit Holten krijgt steeds meer navolging. Er is nu zelfs een heuse protestsong geschreven. Het filmpje van Arno Meijerman uit Dijkerhoek is al meer dan 400 keer gedeeld en 600 keer geliked.
"Het is echt geschreven als protestsong", vertelt Arno. "Met muziek kun je mensen verbinden, dat hoop ik ook met dit lied te doen."

Actie

"Ik heb altijd al wat met muziek gehad. Het is een andere manier van aandacht blijven vestigen op ons doel."
Het doel is dezelfde als boer Stevens: duidelijkheid over het fosfaatrechtenstelsel. Het stelsel moet er toe leiden dat de in Nederland geproduceerde hoeveelheid fosfaat, een bestandsdeel van mest, weer onder het Europese maximum komt.

'Overdonderd'

"Ik had wel gedacht dat ik met mijn filmpje reacties zou oproepen. Het doel is juist om buiten je vrienden- en familiegroep te komen" zegt Arno.
"Maar ben wel overdonderd door de aandacht die ik nu krijg. Het gaat echt harder dan gedacht."

Emotie

Juist de emotionele reacties die onder het filmpje zijn herkenbaar: "De algemene stemming binnen onze sector is moeizaam geweest, de afgelopen tijd. Die gevoelens komen boven bij kijkers."

Staatssecretaris Van Dam

"De volgende stap is het lied laten horen aan de staatssecretaris. Aankomende woensdag is er een bijeenkomst in Zwolle en daar is Van Dam ook. Een mooie kans dus."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.