nieuws

Fractie Lokaal Dinkelland onthutst over handelswijze 'eigen' wethouder Steggink

De fractie van Lokaal Dinkelland is onthutst over de handelswijze van hun eigen wethouder en mede-oprichter Alphons Steggink.
Steggink blijkt zich persoonlijk bemoeid te hebben met een brief waarin de fractieleden Henk Meijer en Agnes ten Dam het bestuur en de fractie van Lokaal Dinkelland laten weten zich te zullen afscheiden van de partij.

LD-wethouder Steggink helpt dissidente raadsleden

Hij stelt in de mail aan de twee dissidente fractieleden dat hij enkele mutaties heeft aangebracht in de brief waarin het duo kenbaar maakt zich te zullen afsplitsen. Twee uur later wordt de aangepaste versie naar de fractie en het bestuur van Lokaal Dinkelland gestuurd. 

Mail per ongeluk bij Lokaal Dinkelland terechtgekomen

Pikant detail is dat de mail waarin Steggink in kleine kring laat weten de brief te hebben aangepast per ongeluk bij fractievoorzitter Anita ten Dam terecht is gekomen. terwijl deze was bedoeld voor het dissidente raadslid Agnes ten Dam.

LD diep teleurgesteld

Fractievoorzitter Anita ten Dam zegt samen met de overgebleven zeven fractieleden diep teleurgesteld te zijn in het besluit van de dissidente raadsleden die nu verder gaan als Algemeen Belang Dinkelland. 

Steggink: 'Nog steeds wethouder Lokaal Dinkelland'

Ook vraagt de fractievoorzitster zich af aan welke kant wethouder Steggink staat. Steggink laat in een reactie weten dat hij nog steeds wethouder is namens Lokaal Dinkelland.
De mail die per ongeluk naar de verkeerde Ten Dam is gegaan, is ook gestuurd naar Lokaal Dinkelland-wethouder Loes Stokkelaar. Lokaal Dinkelland-wethouder Annette Zwiep heeft de mail niet gekregen. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.