nieuws

Rechtszaak moord op Joey Moes uit Enschede aangehouden; meer onderzoek nodig

De rechtszaak tegen de 32-jarige man uit Hengelo die wordt verdacht van de moord op Joey Moes, is aangehouden. De rechtbank heeft bepaald dat een aantal zaken verder moet worden onderzocht.
Om een beter beeld te vormen van de verdachte, wil de rechter dat de psychische toestand van Diego U. wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De verdachte is in de loop van het onderzoek vrijgelaten maar zit sinds een jaar weer vast vanwege de verdenking dat hij betrokken is bij een serie overvallen, onder andere in Zwolle.
Verder moet het Openbaar Ministerie meer onderzoek doen naar ene Sam. Volgens U. is niet hij de dader, maar 'Sam' uit Amsterdam. Onderzoek moet uitwijzen of 'Sam' bestaat en zo ja, of hij in verband kan worden gebracht met de moord. Tot dusver is hier niets van gebleken, maar tijdens de rechtszaak bleek dat de vader van Joey Moes heeft verklaard dat hij die 'Sam' na de moord heeft ontmoet.

Telefoongegevens

Ook wil de rechter meer duidelijkheid over de locaties waar de verdachte zich bevond in de periode voor en na de moord. Daarvoor moeten zijn telefoongegevens worden uitgelezen. Het is de politie nog niet gelukt om in de telefoon te kijken. Volgens de advocaat van de verdachte zijn de gegevens verloren gegaan door onhandigheid van de onderzoekers.

Mislukte drugsdeal

Tijdens de zitting werd een kroongetuige uit Apeldoorn gehoord. De man, die veroordeeld is voor zijn aandeel bij de overval in Zwolle, zegt dat de verdachte tegenover hem heeft bekend Moes om het leven te hebben gebracht. Na een mislukte drugsdeal, waarbij de verdachte door familie van Moes in elkaar zou zijn geslagen, zou hij wraak hebben willen nemen.
Joey Moes werd in december 2014 in de Zonstraat in Enschede doodgeschoten. De verdachte staat ook terecht voor een aantal woningovervallen, onder andere in Zwolle.
De zitting werd bijgewoond door nabestaanden, die zich soms emotioneel uitten. De rechtbank moest hen herhaaldelijk waarschuwen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.