nieuws

Boerenprotestzangers uit Salland smeren de stembanden; morgen zingen voor staatssecretaris

De spanning loopt langzaam op, maar Arno Meijerman en Erik Trompert zijn vastberaden. In de Zwolse IJsselhallen zal morgen hun protestlied galmen.
De veehouders zijn bang dat ze op termijn minder koeien mogen houden. Ze zien dat als een grote bedreiging voor hun bedrijven in Dijkerhoek en Wesepe. Dat willen ze staatssecretaris Van Dam onder zijn neus wrijven tijdens een LTO-bijeenkomst.

Eigen gevoel

En daarom het protestlied, dat op Facebook inmiddels tienduizenden keren bekeken is. En dat vandaag, op een boerenerf in Dijkerhoek, nog enkele keren werd geoefend. Erik Trompert: "We spelen het lied vanuit ons eigen gevoel. Daarom slaat het aan."
Arno Meijerman vult aan: "Ik zou willen dat we ons bedrijf toekomstproof kunnen maken. En dat mijn jongens straks het bedrijf over kunnen nemen."

Passie

Vooralsnog zijn ze vol goede moed dat het dreigende onheil kan worden afgewend. En anders is er nog de muziek, toch? "Alleen als het echt niet anders kan", zegt Meijerman. "Maar dan met net zoveel passie als voor het boerenvak."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.