nieuws

Provincie Overijssel: 'N35 moet snel uit knelpuntenlijst van de ANWB'

N35 bij Raalte, dichtbij kruispunt Bos
N35 bij Raalte, dichtbij kruispunt Bos
De knelpuntenlijst van N-wegen die door de ANWB bij de Tweede Kamer is neergelegd, is koren op de molen van de provincie Overijssel. De lijst onderstreept volgens gedeputeerde Boerman nog maar eens de noodzaak om de N35 zo snel mogelijk aan te pakken.Â
Uit een enquête onder ANWB-leden komt naar voren dat weggebruikers de N35 tussen Zwolle en Almelo beoordelen als een weg met veel hinder en oponthoud door verkeerslichten en invoegend verkeer. De rijksweg N35 staat zelfs in de top vier van de landelijke knelpunten op N-wegen. 

Bevestiging

Volgens gedeputeerde Boerman bevestigt de beoordeling van de weggebruikers het belang van een snelle aanpak van de rijksweg. "Als regio hebben wij de afgelopen jaren al fors geïnvesteerd in de ombouw van de weg naar 2x2 rijbanen van 100 kilometer per uur met ongelijkvloerse kruisingen. Van het Rijk vragen wij een zelfde inzet, zodat de N35 snel van de knelpuntenlijst kan worden afgevoerd. Vlot en veilig doorrijden op de N35 versterkt bovendien de economie en werkgelegenheid in Overijssel en onze connectie met Duitsland."

Politieke druk op minister
Eind deze maand voert de Tweede Kamer overleg met minister Schultz van Haegen en staatssecretaris Dijksma over de investeringen in wegen. "Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer blijkt doordrongen van een snelle aanpak van de rijksweg N35 door de motie die al eerder dit jaar door de Kamer is aangenomen", denkt gedeputeerde Boerman. "Wij gaan er vanuit dat naast het politieke standpunt nu ook de beoordeling van duizenden weggebruikers over de N35 voor de minister voldoende stimulans is om tot actie over te gaan."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.