nieuws

Politie gaat foto's publiceren van verdachten bij voetbalrellen

Spelers GA Eagles op vlucht voor 'fans' Graafschap
Spelers GA Eagles op vlucht voor 'fans' Graafschap
De politie gaat morgen de foto's publiceren van voetbalsupporters die betrokken waren bij ongeregeldheden rondom de wedstrijd De Graafschap - Go Ahead Eagles op 22 mei van dit jaar in Doetinchem. Het gaat om relschoppers die niet zijn herkend.
Na de wedstrijd, die leidde tot promotie van Go Ahead Eagles en degradatie van De Graafschap, renden fans van De Graafschap het veld op en raakten slaags met spelers en stewards. Buiten het stadion gooiden supporters met stenen naar de politie en naar bussen van Go Ahead supporters. De ME moest in actie komen om een eind te maken aan de ongeregeldheden.

Analyse van beeldmateriaal

Er werden buiten het stadion vijftien supporters aangehouden, voor onder meer openlijke geweldpleging, vuurwerk gooien en belediging.
De politie heeft in de afgelopen maanden het beeldmateriaal van de voetbalrellen geanalyseerd. De beelden zijn gedeeld met de veiligheidsmensen van de betrokken clubs. Dit heeft al enkele herkenningen opgeleverd.
Er blijven nog veel verdachten over die niet zijn herkend. De politie gaat de foto's publiceren en geeft de verdachten een week de tijd om zichzelf aan te geven. Als ze dat niet doen, worden ze alsnog opgepakt als ze aan de hand van de foto's door anderen worden herkend.   

Ook rellen rondom wedstrijd tegen Ajax

Ook worden foto's geplaatst van fans die zich schuldig maakten aan het gooien van stenen naar de politie en het aanrichten van vernielingen tijdens de wedstrijd De Graafschap - Ajax twee weken eerder in Doetinchem. Het gaat hierbij om fans van zowel Ajax als De Graafschap. In totaal worden op politie.nl de foto’s getoond van 27 supporters die worden verdacht van openlijke geweldpleging. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.