nieuws

Verdachte in Enschedese moordzaak bekent overval op Zwolse taxichauffeur

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
De 32-jarige man uit Hengelo, die wordt verdacht van de moord op Joey Moes twee jaar geleden, heeft in een andere strafzaak voor de rechtbank in Almelo bekend dat hij vorig jaar betrokken was bij een gewelddadige overval op een taxichauffeur in Zwolle.  Â
Bij die overval werd de taxichauffeur na zijn dienst bij thuiskomst in zijn woning bruut overmeesterd en vastgebonden onder bedreiging van een vuurwapen. Een buurman zag dat en waarschuwde de politie die een aantal verdachten waaronder de Hengeloër aanhield.

'Slechts een loopjongen'

Volgens de verdachte ging het verhaal dat de chauffeur op de avond van de overval met een fors bedrag zou thuiskomen, de opbrengst van een week taxi rijden. Voor de rechtbank in Almelo bekende hij zijn betrokkenheid bij de overval. Maar: "Ik  was slechts een loopjongen."
Dat beeld klopt niet volgens de officier van justitie, de Hengeloër zou de grote man achter de overval zijn geweest.

Taxichauffeur nog steeds bang
De taxichauffeur liep als gevolg van de overval een posttraumatische stressstoornis op. Hij zegt dat hij daardoor flinke verdiensten misliep, ruim 40.000 euro. Die wil hij nu van de 32-jarige verdachte terug hebben. De Zwollenaar zegt dat hij nog steeds door mensen uit de omgeving van de verdachte in de gaten gehouden wordt. Dat maakt hem bang.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.