nieuws

Verhalen Oldeneel vastgelegd voor nageslacht

"We zijn bezig om een beeldarchief op te bouwen met alle verhalen van de inwoners van Oldeneel", vertelt filmmaker Demi de Kleine. "Dit leggen we met bewegend beeld vast. Op deze manier hoor je iemands accent, je hoort iemand ergens emotioneel over worden of je hoort iemand lachen. Dat vind ik ontzettend bijzonder."
Het is een hele klus om alle inwoners, zo'n tachtig adressen, te interviewen. "Maar het is wel ontzettend leuk om te maken", vertelt Demi. "Je leert de inwoners goed kennen en het is bijzonder dat zij hun persoonlijke verhalen delen."

Nageslacht

De inwoners van Oldeneel zijn blij met het initiatief. "Op deze manier wordt een stukje historie van deze buurt in beeld vastgelegd voor de verre toekomst, voor kleinkinderen en voor achterkleinkinderen", vertelt Gerard ter Avest, één van de inwoners van Oldeneel.

Schilderijen en foto's

"Naast de interviews die ik afneem, maak ik ook altijd een rondje door het huis van de mensen", legt Demi uit. "Persoonlijke spullen, zoals foto's en schilderijen zeggen namelijk veel meer over iemand." 
Bekijk de video hiernaast om te zien hoe de film wordt gemaakt. Meer zien van Mooi Overijssel? Kijk op www.mooioverijssel.nl of volg ons op Facebook, Twitter en Instagram!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.