nieuws

SV Helios Deventer en Bewonersbedrijf Berflo Es Hengelo genomineerd voor vrijwilligerprijs

Twee Overijsselse projecten genomineerd voor vrijwilligersprijs
Twee Overijsselse projecten genomineerd voor vrijwilligersprijs © Wavebreak Media
Twee Overijsselse projecten zijn genomineerd voor de Meer dan Handen Vrijwilligersprijs 2016. Voetbalclub SV Helios uit Deventer en het Bewonersbedrijf Berflo Es in Hengelo maken kans in de categorie lokaal.
SV Helios stelt het sportterrein beschikbaar voor de bewoners van de wijk Colmschate Zuid. Op het terrein worden allerlei activiteiten georganiseerd voor die bewoners: er is dagbesteding, kinderopvang en allerlei maatschappelijke activiteiten. SV Helios wil op die manier de wijk verbinden, met sport als insteek.
Bewonersbedrijf Berflo Es in Hengelo is opgezet door de bewoners van de wijk en zet zich in voor die bewoners. Zo'n vijftig vrijwilligers doen klussen in de wijk, rijden mensen naar afspraken met bijvoorbeeld het ziekenhuis en doen boodschappen. Het geld dat wordt verdiend wordt weer gebruikt voor de wijk zelf. 
In de categorie lokaal zijn zes projecten uit heel Nederland genomineerd. De juryprijs is een bedrag van vijfduizend euro en een sculptuur. De publieksprijs is tweeduizend euro en een sculptuur. De prijsuitreiking is 7 december in Deventer, tijdens het Gratis Goud Festival.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.