nieuws

Techniekmuseum HEIM, Crea en Muziekschool Hengelo gaan samen verder als Oyfo

HEIM, Crea en Muziekschool Hengelo verder als Oyfo
HEIM, Crea en Muziekschool Hengelo verder als Oyfo
Oyfo. Een fictief woord, een nieuwe en frisse naam, aldus directeur Lous Kerkhof. Het is de naam van de nieuwe Hengelose organisatie die wordt gevormd door Techniekmuseum HEIM, Crea Centrum voor Kunsteducatie en Muziekschool Hengelo.
De organisatie gaat kunst en techniek bundelen, onder één dak. Het Techniekmuseum krijgt een nieuwe inrichting en ruimere openingstijden, wat 'interessante crossovers in de programmering mogelijk maakt'. "Het wordt een levendige ontmoetingsplaats met landelijke uitstraling, waar iedereen zich welkom voelt en waar op elk moment van de dag iets te doen is", aldus Kerkhof.

Daden

"Oyfo is een fictief woord. Daardoor hebben we de prachtige kans om de naam te laden met daden. We willen jong en oud op een toegankelijke manier inspireren met kunst en techniek. We gaan ons met een nieuwe formule richten op waar we met zijn allen goed in zijn: mooie dingen maken en met plezier, passie en overtuiging anderen inspireren."
De komende tijd zal de nieuwe organisatie zich verder presenteren. In januari wordt de nieuwe website en huisstijl in gebruik genomen. De fusie met de muziekschool zal waarschijnlijk in maart rond zijn. Eind volgend jaar moeten alle organisaties onder één dak zitten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.