nieuws

Gemeenteraad Dinkelland stuurt wethouder Zwiep weg vanwege mislukt re-integratieproject

Wethouder Zwiep van de gemeente Dinkelland is dinsdagavond weggestuurd door de gemeenteraad. De raad sprak over het vernietigende rapport van de rekenkamer over het mislukte re-integratieproject DinkellandWerkt, waarvoor Zwiep verantwoordelijk was. De VVD diende tijdens de vergadering een motie van wantrouwen in, die door een meerderheid van de raad werd aangenomen.
Zwiep wordt verantwoordelijk gehouden voor problemen met DinkellandWerkt, een project om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Vier ton gemeenschapsgeld is weg en de pilot is volledig mislukt. Zwiep kreeg in dit dossier al twee keer een gele kaart.

Nauwelijks een verdediging

Tijdens de vergadering kreeg ze vragen en kritiek van de verschillende fracties, maar ze verdedigde zich daar nauwelijks tegen. Dat namen de meeste fracties haar kwalijk; alleen haar eigen partij Lokaal Dinkelland leek de wethouder nog te steunen. Zwiep reageerde later door te zeggen dat haar was geadviseerd om de eerste reactie kort te houden.
Lokaal Dinkelland en D66 dienden samen een motie van wantrouwen tegen het gehele college van burgemeester en wethouders in. En de PvdA kwam met een motie om een bezinningsperiode tot januari volgend jaar voor het college in te stellen, om daarna een nieuw college te vormen. Deze moties werden uiteindelijk samengevoegd tot één motie.
Aan het einde van de avond werd gestemd over de beide moties. De motie van wantrouwen tegen wethouder Zwiep kreeg daarbij dus een meerderheid van de stemmen, de motie tegen het hele college kreeg dat niet en werd dus verworpen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.