nieuws

Gevolgen reorganisatie Rabobank steeds duidelijker; ruim driehonderd banen verdwijnen in Overijssel

Bij de Rabobank verdwijnen veel banen in de callcentres
Bij de Rabobank verdwijnen veel banen in de callcentres
Bij de acht hoofdkantoren van de Rabobank in Overijssel verdwijnen er gemiddeld zo'n 40 tot 50 banen per bank als onderdeel van een eerder aangekondigd bezuinigingsplan.Â
"Er zijn acht hoofdkantoren van de Rabobank in Overijssel en de een is groter dan de ander, maar er zullen dit jaar gemiddeld per bank 40 tot 50 banen verdwijnen", vertelt woordvoerder Hendrik Jan Eijpe.

Waarom verdwijnen die banen?

Dat heeft een reden, iets waar de bank al tijden mee bezig is; reorganiseren. Eijpe: "Mensen doen tegenwoordig steeds meer zaken online. Dus de werkdruk van de mensen in die centra ligt veel lager dan voorheen." 
Volgens de bank zullen niet alle werknemers ontslagen worden; een deel kan een andere functie krijgen binnen het bedrijf. Een deel gaat aan de slag bij een klantenservicecentrum voor heel Oost-Nederland aan de Hanzeweg in Deventer. 
In december maakte de Rabobank hun plannen voor de toekomst bekend. In totaal wordt het aantal arbeidsplaatsen met een kwart verminderd, 9000 banen zijn dat. Dat gebeurt de komende drie jaar. In juni werd bekend dat de helft van de kantoren van de Rabobank in vijf jaar tijd is verdwenen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.