Tuindorpschool in Hengelo fitter door elke dag kwartier te hardlopen

De Tuindorpschool in Hengelo begint vanaf vandaag ook met de Daily Mile. Elke dag onder schooltijd een kwartier (hard)lopen.

Gouden medaille winnaar op de Paralympische Spelen op het onderdeel triatlon Jetze Plat kwam het startschot geven. Hij laat zien dat iedereen in staat is om (top)sport te bedrijven. Op deze manier hoopt hij dat kinderen gemotiveerd worden om meer te bewegen.

"Kinderen zitten steeds meer op een tablet of achter de computer. Door ze in beweging te krijgen hoop ik een bijdrage aan hun gezondheid te kunnen geven", zegt Jetze Plat.

Engeland

The Daily Mile is over komen waaien uit Engeland en begint ook hier in Overijssel steeds populairder te worden. Scholen in Rijssen, Raalte, Zwolle, Vroomshoop, Nijverdal, Dalfsen, Heeten en Deventer doen al mee. Het doel is simpel: fittere kinderen door vijftien minuten per dag te (hard)lopen op school.

De kinderen zien het wel zitten. Jelene, Roos en Megan zijn van plan om iedere dag te gaan hardlopen. "Het is leuk en je wordt er fit van", zeggen de meiden.

Betere leerprestaties

Tuindorpschool is begonnen met de Daily Mile omdat iedere dag bewegen de leerprestaties ten goede zou komen. "Als de concentratie verslapt kun je na een kwartier bewegen je weer beter concentreren", zegt directeur Annemiek van Oosten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Hengelo Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren