nieuws

Rondweg Weerselo gaat komen, Dinkelland geeft betrokkenen meer duidelijkheid over plannen

Al meer dan tien jaar wordt er over gesproken: een rondweg bij Weerselo. Formeel besloot de politiek al dat de weg er moet komen. Inwoners bleven echter verdeeld en dus werd de boel opnieuw bekeken. In opdracht van provincie en gemeente Dinkelland onderzocht een adviesbureau of er wel voldoende draagvlak is voor de plannen. Vanavond werd het rapport besproken met inwoners van Weerselo.
Het bureau concludeert dat honderd procent draagvlak niet gehaald wordt, maar dat zoiets ook niet realistisch is. Ook bij andere projecten elders in het land zijn er altijd tegenstanders te vinden. 
Volgens het bureau is er in formele zin genoeg draagvlak omdat zowel de provincie als de gemeenteraad van Dinkelland hebben ingestemd met de plannen.

Dorp is verdeeld

Het is volgens het bureau vooral belangrijk dat er snel duidelijkheid komt. Ze stellen dat de discussie over de rondweg steeds diepere sporen trekt in de gemeenschap.
"Er zijn twee kampen ontstaan van voor- en tegenstanders. Het belangrijkste is in onze ogen om zo snel mogelijk het besluit over de rondweg al dan niet te bekrachtigen en daarmee helderheid en rust te creëren binnen de Weerselose gemeenschap." 

'Eerste stap in geven van duidelijkheid'

De resultaten van het onderzoek werden vanavond gepresenteerd aan de inwoners van Weerselo. Wethouder Steggink kijkt tevreden terug op die bijeenkomst. "We hebben vanavond een eerste stap gezet in het geven van duidelijkheid."
Dat de komst van de rondweg het dorp in tweeën lijkt te hebben gesplitst, komt volgens de wethouder onder meer door de tijd die procedures in beslag hebben genomen en de economische recessie. "Mensen worden ongeduldig, denken 'misschien komt de rondweg er toch niet'. Mensen die eerst voor waren, worden later tegen de plannen."
Maar de rondweg komt er. Wanneer de schop de grond in kan? "Dat kan ik echt niet zeggen", aldus Steggink. Hij gaat er vanuit dat hij geen wethouder meer is wanneer de rondweg klaar is.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.