nieuws

Zorgen over bestuurbaarheid Dinkelland, 'maar inwoners merken niets'

Interim-burgemeester Bakker maakt zich zorgen over de bestuurbaarheid van Dinkelland door de bestuurscrisis, maar zegt dat de inwoners er niets van zullen merken.
De portefeuilles van de vertrokken wethouders Zwiep en Kleissen zijn herverdeeld. Volgens de gemeente kunnen de zittende bestuurders de extra taken aan. "De inwoners zullen er niets van merken", aldus een persverklaring.
Wel zijn door het vertrek van een tweede wethouder binnen een week, de verhoudingen tussen coalitiegenoten CDA en Lokaal Dinkelland alleen maar verslechterd. Dit bleek overduidelijk toen Lokaal Dinkelland dinsdagavond het gehele college naar huis wilde sturen tijdens de raadsvergadering over het mislukte re-integratieproject DinkellandWerkt

VVD-motie vertrek Zwiep

Die motie kreeg uiteindelijk geen meerderheid. Wel de VVD-motie tegen verantwoordelijk wethouder Zwiep. Na afloop van de beraadslagingen noemde fractievoorzitter Ten Dam van Lokaal Dinkelland de steun van het CDA voor het wegsturen van Zwiep een politieke afrekening. 
Volgens Ten Dam steunde het CDA de motie, nadat haar partij vorige week een motie van wantrouwen aan het adres van CDA-wethouder Kleissen aan een meerderheid hielp. "En als ik dan het vertrek van twee fractieleden meetel die ineens overal tegen stemmen, dan voelt dat als een nieuwe dolkstoot in m'n rug", aldus Anita ten Dam van Lokaal Dinkelland.

Bakker: 'Coalitiefracties willen adempauze'

Burgemeester Bakker sprak woensdagmorgen met de fractievoorzitters van Lokaal Dinkelland en het CDA. Zij willen een adempauze om te bepalen of zij wel samen verder willen. Volgens Bakker is de verhouding tussen de overgebleven drie wethouders, twee van Lokaal Dinkelland en één van het CDA, goed. 
Commissaris van de Koning Bijleveld is inmiddels op de hoogte gesteld van de ontstane situatie. Zij ziet geen rol voor haarzelf; de burgemeester moet orde op zaken stellen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.