nieuws

Omwonenden Olasfa-terrein in Olst vinden geen gehoor bij rechter

Sanering van Olasfa-terrein in Olst
Sanering van Olasfa-terrein in Olst © RTV Oost
De Rechtbank Overijssel verklaart zich niet bevoegd in het geven van een oordeel over de omstreden Regeling Tegemoetkoming Sanering Olasfa van de provincie Overijssel.
De omwonenden van het terrein van de voormalige Olster Asfaltfabriek Olasfa die de compensatieregeling bij de rechter wilden laten toetsen, komen daarmee van een koude kermis thuis. De rechter doet geen uitspraak in deze zaak, omdat de regeling geen besluit is dat juridisch aanvechtbaar is.
De provincie wil omwonenden tegemoet komen voor de overlast die zij ondervinden van de jarenlange sanering van het Olasfa-terrein die nog steeds voortduurt. De provincie stelde ter compensatie een schadeloosstelling voor, die gebaseerd is op een gemiddelde huurwaarde per woning van 1383 euro per maand. Diverse criteria bepalen vervolgens het schadebedrag waar de omwonenden individueel aanspraak kunnen maken.
De rechter heeft geconcludeerd dat er in dit stadium nog geen concrete aanspraken op de Regeling Tegemoetkoming Sanering Olasfa gemaakt zijn of kunnen worden. De provincie heeft nog geen concreet besluit genomen over de schadeclaims en uitkeringen. Pas als dat is gebeurd kan opnieuw de stap naar de rechter worden gemaakt door beide partijen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.