nieuws

Provincie teleurgesteld dat rechter geen uitspraak doet over schaderegeling omwonenden Olasfa Olst

Sanering van Olasfa-terrein in Olst
Sanering van Olasfa-terrein in Olst
De provincie Overijssel is teleurgesteld dat de rechtbank geen inhoudelijke uitspraak heeft gedaan over de Regeling Tegemoetkoming Sanering Olasfa. De omwonenden weten nu nog steeds niet of zij een hogere vergoeding kunnen krijgen of niet. De rechtbank verklaart zich niet bevoegd in het geven van een oordeel over de regeling.
De regeling is door de provincie opgesteld om omwonenden van het terrein tegemoet te komen in de overlast die ze jarenlang hebben ervaren door de sanering. Het terrein van de oude asfaltfabriek in de uiterwaarden van de IJssel is een van de meest vervuilde stukken grond in Nederland. De bewoners noemen de vergoeding een fooi. 
Ze wilden dat de rechter de compensatieregeling zou toetsen, maar dat gaat de rechter dus niet doen. De regeling is geen besluit dat juridisch aan te vechten is, aldus de rechter.
Omwonenden die de zaak hebben aangespannen, kunnen nu op basis van de individuele beschikking die zij ontvangen, nadat de bezwaartermijn is doorlopen bij de provincie Overijssel, naar de rechter stappen. In een aantal gevallen hebben de mensen al een tegemoetkoming ontvangen en is de bezwaartermijn verlopen. De provincie bekijkt nog hoe zij met deze situatie omgaat.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.