nieuws

Dorpsbewoners in Weerselo blijven zich verzetten tegen komst rondweg

De gemeente wil starten met de aanleg van een rondweg bij Weerselo, maar dorpsbewoners in Weerselo blijven zich verzetten tegen de komst van een rondweg.
De provincie had de gemeente opdracht gegeven om te onderzoeken of er genoeg draagvlak voor de rondweg is in Weerselo. Het gisteren gepresenteerde rapport blijft echter vaag over hoeveel draagvlak er werkelijk is in Weerselo.

Minder klanten

Ondernemers van de Bisschopstraat, vrezen omzetverlies en minder klanten wanneer het doorgaande verkeer niet meer door het centrum raast. Zij zetten vraagtekens bij het rapport dat de gemeente heeft laten opstellen. Ondernemers Henri van Olffen en Leon Muller laten het er niet bij zitten.

"Bevolking is tegen"

"Er gaat binnenkort een brief naar Provinciale Staten waarin wij onjuistheden in het rapport zullen aantonen", zegt Muller. "Een meerderheid van de bevolking in Weerselo is tegen", zegt Henri van Olffen. 
Een door dorpsbewoners gehouden enquête werd door 86% van de bevolking ingevuld. Hier was 67% tegen de rondweg. De gemeenteraad van Dinkelland en de provincie hebben daarentegen voor de rondweg gestemd. Formeel is er dus genoeg draagvlak.

Komt de rondweg er wel of niet?

Of de rondweg er daadwerkelijk ook komt is nog niet zeker. De provincie Overijssel is de opdrachtgever. De gemeente heeft ondertussen wel de opdracht gegeven om alle procedures te starten om de weg te realiseren.
"Bewoners krijgen inspraak en zullen betrokken worden. Maar er zullen altijd voor- en tegenstanders zijn bij zulke grote projecten", zegt wethouder Steggink.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.