nieuws

Feestelijke afronding van project Duurzame Dorpen Overijssel

Bij de aarden huizen in Olst is vanmiddag het project Duurzame Dorpen in Overijssel feestelijk afgerond. De provincie organiseerde in 2010 en2011 de wedstrijd Duurzame Dorpen en dat leidde tot ruim twintig lokale initiatieven.
Gedeputeerde Lievers van de provincie Overijssel reikte certificaten uit aan de aanwezigen van de duurzame dorpen. Onder hen mevrouw Kingma uit Hoonhorst, het dorp dat de wedstrijd in 2010 won.

Betrokken

"We zijn toen begonnen met een visie. We hebben het heft in eigen hand genomen. Iedereen in Hoonhorst kan meedoen. Want in dit kader is er altijd wel iets te vinden waar men zich bij betrokken voelt", legt ze de saamhorigheid in Hoonhorst uit.
Volgens de gedeputeerde werd in 2010 begonnen met een soort pioniersfase. "De techniek was nog lang niet zo ver als nu. En er blijkt toch veel meer te kunnen. Je hoort mensen vaak praten over zonnepanelen, maar er is zoveel meer als het gaat om duurzaamheid", kijkt hij terug op de afgelopen jaren. "In veel gevallen wordt eerst stap 1 gezet en daarna volgt de rest dan bijna vanzelf."
Met het afsluiten van Duurzame Dorpen Overijssel is het volgens Lievers bepaald niet gedaan met de duurzaamheid. "We hebben een programma nieuwe energie. En er is subsidie voor lokale initiatieven. Dus als er mensen zijn die hun dorp op het gebied van duurzaamheid op de kaart willen zetten, dan raad ik ze aan eens te kijken in de dorpen waar al van alles van de grond is gekomen. We zijn er nog lang niet."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.