nieuws

Wim Boomkamp van het Saxion pleit voor 'een leven lang leren'

Als je 30 bent, dan heb je nog zeker een dikke 40 jaar werken voor de boeg. Blijven leren, is dan het devies. "Want één ding weet je zeker, over 20 jaar ziet de wereld er weer anders uit", aldus Wim Boomkamp, voorzitter van het College van Bestuur van Saxion.
De vraag naar deeltijdonderwijs neemt hierdoor toe. "Banen veranderen en banen verdwijnen. Opleidingen sloten niet altijd meer aan bij het werk. Daarom gaan we nu meer uit van de veranderingen op de werkvloer", aldus Boomkamp. "Het wordt flexibeler. Je kunt stapelen, met modulen. En dan krijg je deelcertificaten." 
Toch moet je er wél wat voor doen. "De begeleiding is belangrijk en daarvoor moet je soms nog wel de boeken in of naar het Saxion toe. Maar door onderzoeksopdrachten is het veel praktischer en meer toegepast."
"Deze veranderingen begint bij de vraag van bedrijven. Werkzaamheden veranderen. Dingen gaan doen die je niet geleerd hebt, dat is heel inspirerend en uitdagend."
Zelf is de voorzitter van het College van Bestuur opgeleid tot onderwijzer en daarna heeft hij orthopedagogiek gestudeerd. "Als ik nu weer zou mogen kiezen, dan zou ik weer onderwijzer willen worden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.