nieuws

Man uit Enschede hoort celstraf eisen voor ontucht met 15-jarig meisje

De rechtbank in Assen
De rechtbank in Assen
Een 27-jarige man uit Enschede hoorde vandaag in de rechtbank in Assen een celstraf van zes maanden tegen zich eisen. Hiervan is tweeëneenhalve maand voorwaardelijk. De man heeft zich volgens het openbaar ministerie schuldig gemaakt aan ontucht met een 15-jarig meisje.
De politie kreeg vorig jaar in oktober een melding over mogelijke drugspraktijken in een blauwe auto. Op het Seahorseterrein in Hengelo controleerden de agenten de bewuste auto, waarin de verdachte samen met een meisje zat. Beiden trokken net de broek omhoog. In de wagen hing een wietlucht en de agenten vonden xtc in de wagen.

Meisje gaf de seks toe

De man ontkende dat hij seks in de auto had met het meisje. Het meisje daarentegen gaf ruiterlijk toe. De man werd vastgezet op het politiebureau in Borne. Hij trapte daar een zuil kapot. De schade, 700 euro, moet hij ook betalen vindt de officier van justitie.

De man heeft al drieëneenhalve maand in voorarrest gezeten. Hij zou dan niet meer de cel in hoeven. Wel moet hij zich laten behandelen, vindt de officier. En mag hij geen contact meer opnemen met het slachtoffer.

De zaak werd in Assen afgedaan, omdat de moeder van het meisje werkzaam is bij de rechtbank in Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.