nieuws

Joël Drommel in selectie Jong Oranje, Justin Hoogma bij onder 19

Joël Drommel
Joël Drommel
Doelman Joël Drommel van FC Twente is door coach Art Langeler opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje voor het oefenduel met Portugal van dinsdag 15 november in Doetinchem.
Mickey van der Hart van PEC Zwolle en Vincent Vermeij van Heracles Almelo zaten wel in de voorselectie, maar haalden de definitieve 18-koppige selectie niet. De selectie bestaat uit spelers uit de leeftijdsgroepen 1994, 1995 en 1996. Met deze selectie wordt vooruitgekeken naar de volgende generatie van Jong Oranje en het mogelijke toekomstperspectief bij het Nederlands elftal. In 2017 wordt er een start gemaakt met de nieuwe selectie van Jong Oranje, bestaande uit spelers geboren op of na 1 januari 1996 of jonger.
De volledige selectie: Nathan Aké (AFC Bournemouth), Yassin Ayoub (FC Utrecht), Riechedly Bazoer (Ajax), Joshua Brenet (PSV), Damian van Bruggen (PSV), Vito van Crooy (VVV-Venlo), Kevin Diks (Fiorentina), Joël Drommel (FC Twente), Denzel Dumfries (Sparta Rotterdam), Wesley Hoedt (Lazio), Oussama Idrissi (FC Groningen), Patrick Joosten (FC Utrecht), Hidde Jurjus (PSV), Ricardo Kishna (Lazio), Karim Rekik (Olympique Marseille), Jaïro Riedewald (Ajax), Jeremiah St. Juste (sc Heerenveen), en Richairo Živkovic (FC Utrecht). 

Hoogma bij Oranje onder 19

Justin Hoogma is geselecteerd voor Oranje onder 19. De verdediger van Heracles Almelo is de enige van de Overijsselse clubs uit de Eredivisie. De ploeg van coach Maarten Stekelenburg speelt in Georgië een vierlandentoernooi ter voorbereiding op de beslissende ronde in de EK-kwalificatie in maart. Tijdens het toernooi, dat van 9 tot en met 14 november duurt, speelt Nederland achtereenvolgens tegen Frankrijk, Spanje en gastland Georgië.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.