nieuws

Groen licht voor aanvullend onderzoek in hoger beroep seksende agenten

Rechtspraak
Rechtspraak
Er wordt binnenkort aanvullend onderzoek gedaan in het hoger beroep van de twee oud-politieagenten, die in 2012 tijdens het carnaval in Raalte seks hadden met een dronken vrouw. De advocaten van het tweetal hadden bij het gerechtshof om extra onderzoek gevraagd.
In het hoger beroep wordt binnenkort een telecomdeskundige gehoord. Ook wordt er een nieuw DNA-onderzoek gedaan. Dat blijkt uit een zogeheten tussenarrest van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Achterbank

De oud-agenten zijn vorig jaar door de rechtbank veroordeeld tot 2,5 jaar cel, omdat ze tijdens het carnaval in Raalte in 2012 seks hadden met een vrouw op de achterbank van een politieauto. De inmiddels ontslagen agenten uit Haarle en Raalte gingen in hoger beroep. De advocaten wilden vervolgens nader onderzoek naar een aantal zaken.
Niet alle wensen van de advocaten worden ingewilligd: zo vindt het hof het niet nodig om een reconstructie van de gebeurtenissen op de achterbank uit te voeren. Ook worden er geen nieuwe getuigen opgeroepen die iets kunnen vertellen over de locatiegegevens van de auto en komt er geen nader onderzoek naar WhatsApp-berichten van de vrouw.
Het is niet bekend wanneer de volgende zitting in het hoger beroep is.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.