nieuws

Europese erkenning voor kunstmatige alvleesklier van bedrijf uit Goor

De kunstmatige alvleesklier die is ontwikkeld door het Goorse bedrijf Inreda Diabetic, heeft Europese erkenning gekregen.
Dat is het voorportaal voor de onderneming om als enige bedrijf het kastje op de markt te brengen. Er zijn al gesprekken met zorgverzekeraars die de aanschaf van het apparaat voor diabetespatiënten zullen vergoeden.

Kastje neemt gehele functie alvleesklier over

De kunstmatige alvleesklier neemt de hele functie van het orgaan over en dat is goed nieuws voor diabetespatiënten. Het bedrijf is al sinds 2004 bezig met de ontwikkeling van het apparaat, dat steeds kleiner is geworden. 
Het apparaat is al door diverse diabetespatiënten getest met goed resultaat. Volgend jaar start een medische test met het apparaat voor mensen met alvleesklierkanker om te te zien of de levenskansen van deze groep patiënten kan worden vergroot.

Europees certificaat voor bedrijf

Eigenaar Robin Koops kreeg zondagmiddag het ISO-certificaat uitgereikt dat bij de Europese erkenning past. Koops startte de ontwikkeling van het apparaat toen bleek dat hij zelf diabetespatiënt is. Ter ondersteuning krijgt hij van een diabetes-organisatie een bedrag gedoneerd. De hoogte daarvan wordt later bekendgemaakt. 
Het apparaat gaat zo'n 2500 euro kosten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.