nieuws

Strafzaak Eurocommerce komt maandag voor de rechter

Start strafzaak tegen Ger Visser (Eurocommerce)
Start strafzaak tegen Ger Visser (Eurocommerce)
Maandag begint bij de rechtbank in Almelo de strafzaak rond het faillissement van vastgoedontwikkelaar Eurocommerce. Justitie verdenkt voormalig eigenaar Ger Visser sr., zijn vrouw, dochter en zoon van bedrieglijke bankbreuk, faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. Justitie wil 36 miljoen euro terugvorderen van de familie Visser.
Het in Deventer gevestigde Eurocommerce ging in 2012 failliet. Het bedrijf was de grootste vastgoedontwikkelaar van Nederland. Negen banken en de gemeente Almere gingen voor bijna 700 miljoen euro het schip in. Toen het faillissement naderde, zou Visser sr. een kapitaal aan bezittingen voor een habbekrats hebben verkocht aan bedrijven die op naam stonden van zijn familieleden. Zo wilde hij deze aan de inboedel onttrekken, meent justitie.
Ook zou Visser sr. met vervalste bouw- en huurcontracten leningen bij banken hebben weten los te krijgen.

Stal Eurocommerce geveild

Tot de verkochte bezittingen behoorde onder meer de vermaarde Stal Eurocommerce. Met één van de paarden behaalde springruiter Gerco Schröder twee zilveren medailles op de Olympische Spelen in 2012 in Londen. De stal is inmiddels door de Rabobank geveild, evenals een jacht, 44 panden en een collectie Ferrari’s.
De rechtbank heeft ruim twee weken uitgetrokken voor de zaak. Komende week worden de vier verdachten gehoord. Op maandag 14 november volgt de eis. Het laatste woord is op maandag 21 november aan de familie Visser. De rechtbank doet op 16 december uitspraak. Als de familie Visser schuldig wordt bevonden, volgt nog de ontnemingszaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.