nieuws

Overvallers deden zich in Zwolle voor als bloemenverkopers

De overvallers die vanmorgen om half negen een woning aan de Ministerlaan binnendrongen en de bewoonster tegen de grond duwden, deden zich voor als bloemenverkopers.  Dat blijkt uit onderzoek van de politie.
Aan het begin van de ochtend werd bij de bewoonster aangebeld door twee mannen die een bos rood/witte rozen bij zich hadden. De twee duwden de vrouw nadat ze de deur opende tegen de grond en gingen de woning binnen. De vrouw wist te vluchten en sloeg buiten alarm.
De overvallers sloegen op de vlucht en vertrokken in een donkerkleurige auto. Voor zover nu bekend, is er bij de woningoverval niets buit gemaakt.

Brandende BMW aan de Rozenvoorderdijk

Kort na de overval werd een donkere BMW brandend aangetroffen aan de Rozenvoorderdijk in Olst. De politie onderzoekt of deze auto, die gestolen bleek, met deze woningoverval te maken heeft. 

Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen die twee mannen vanochtend in en rond de woning hebben gezien of andere informatie hebben die met de woningoverval te maken kan hebben. Het zou gaan om twee daders met een getinte huidskleur. De twee hadden een bos rood/witte rozen bij zich, die verpakt waren in groen met bruin papier. Mogelijk dat getuigen dit gezien hebben of bloemisten in de omgeving hierop aanslaan. De bloemen zijn vermoedelijk al eerder deze week gekocht.
De politie wil ook graag weten of iemand iets gezien heeft aan de Rozenvoorderdijk in Olst vanochtend, waar de in brand gestoken donkere BMW aangetroffen is. De melding over die brand kwam vlak na 9.00 uur binnen bij brandweer en politie.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.