nieuws

Landschap Overijssel wil mensen 'kietelen' tijdens landelijke Natuurwerkdag

Op meer dan vijftig locaties in Overijssel werd vandaag de handen uit de mouwen gestoken tijdens de landelijke Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Landschap Overijssel wil mensen deze dag de natuur laten ervaren.
"Mensen zijn vaak te druk met van alles en nog wat", verklaart Jacob van Olst, directeur van Landschap Overijssel, het belang van de dag. "Onze taak is mensen te kietelen en zorgen dat ze ook aandacht blijven houden voor die prachtige, groene omgeving."

Van Olst vervolgt: "Wandelen is leuk, kijken is leuk. Dat is allemaal genieten. Maar er is niets zo leuk als het zweet op de rug te hebben en te ervaren 'kijk eens, dat heb ik gedaan'. Dat  gevoel van samenzijn met de natuur, er iets voor te kunnen betekenen, dat is de reden waarom wij de mensen uitnodigen."

Locaties

In Overijssel zijn 55 locaties aangemeld waar vrijwilligers aan de slag kunnen, waarvan maar liefst negen in Zwolle. De gemeente heeft dan ook de meeste klusplekken in Nederland. Het heidegebied van de Zwarte Dennen bij Staphorst was met meer dan vijftig vrijwilligers één van de drukst bezochte locaties. 

Thialf

De vrijwilligers verwijderden jonge boompjes uit de heide. "Thialf was nog dicht, dus hebben we gekeken wat we nog meer kunnen doen op 5 november. Daarom proberen we de natuurwerkdag", verklaart een deelneemster. Boswachter Jos Knippenborg van Staatsbosbeheer is blij met de hulp. "Als we niets doen, is hier over tien,vijftien jaar geen heide meer over."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.