nieuws

Datalek gemeente Almelo was toch geen datalek

Er zijn vermoedelijk geen gegevens buitgemaakt bij het datalek bij de gemeente Almelo. Dat is de uitkomst van het politie-onderzoek. Burgemeester Gerritsen van de gemeente Almelo is opgelucht.
De gemeente heeft 21 september 282 personen aangeschreven. In de brief werd vermeld dat hun persoonsgegevens digitaal waren gestolen. Met deze gegevens had de dader de identiteit kunnen overnemen.
Nu blijkt uit politie-onderzoek dat de gegevens hoogstwaarschijnlijk niet naar buiten zijn gegaan. "Helaas kun je in de digitale wereld nooit 100% garantie geven," volgens Robert Weedage van het team Digitale Opsporing van de politie Oost-Nederland. "Maar het lijkt erop dat er niets voorbij de firewall is gegaan."

Opnieuw brieven sturen

De gemeente klimt vandaag opnieuw in de pen. Nu met het goede nieuws dat er toch geen lek was. "Wij zijn als gemeente verplicht om bij zo'n vermoeden direct de betrokkenen in te lichten. Ook al weten we het niet zeker," vertelt Gerritsen. 

Aangifte

In september deed de gemeente aangifte van computervredebreuk. De gemeente had het vermoeden dat de computersystemen geïnfecteerd waren met een computervirus. Na onderzoek van de politie blijkt dat er geen strafbaar feit heeft plaatsgevonden. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.