Niet AeroNextLife maar AELS wil vliegtuigen slopen in Twente

De vergunning om vliegtuigen te ontmantelen op Twente Airport wordt door het bedrijf AELS overgenomen van Aeronext Life. Aeronext Life had grote plannen maar bracht die de afgelopen jaren niet in praktijk.Â

Aircraft End-of-Life Solutions (AELS) is sinds 2006 wereldwijd actief op de markt voor recycling van vliegtuigen. In Nederland doet het bedrijf dit al in Woensdrecht, maar daar kunnen niet zulke grote vliegtuigen ontmanteld worden.

In Twente mag AELS het komende jaar maximaal twaalf vliegtuigen slopen. Die vliegtuigen zijn afgedankt door luchtvaartmaatschappijen maar de verschillende onderdelen zijn nog bruikbaar. AELS hoopt zo spoedig mogelijk klanten te vinden om een eerste project te doen op Twente Airport.

Gedeputeerde Eddy van Hijum van de provincie Overijssel is verheugd: “AELS is uniek gepositioneerd in deze markt. Het is een bedrijf dat de afgelopen jaren ervaring heeft opgedaan met het recyclen van veel verschillende typen vliegtuigen. De markt voor hergebruik van onderdelen groeit en Twente profiteert daar straks van mee. Ook omdat samenwerking met opleidings- en kennisinstituten mogelijk is.” 

Deel dit artikel:

Reageren