nieuws

Kop van Overijssel 'blinde vlek' op evenementenkaart provincie

Sint Jansklooster baalt van provincie
Sint Jansklooster baalt van provincie
De teleurstelling is groot bij de organisatie van het bloemencorso in Sint Jansklooster. Het corso wordt door de provincie niet gezien als 'beeldbepalend' Overijssels evenement en loopt hierdoor subsidie mis. "Niet alleen ons corso, maar de hele Kop van Overijssel krijgt geen aandacht", constateert voorzitter Martin Heetebrij.  Â
De provincie maakte deze week een lijst bekend van zeventien (potentieel) beeldbepalende sportieve en culturele evenementen. Die zetten Overijssel (inter)nationaal op de kaart en krijgen daarom de komende drie jaar subsidie. De bloemencorso's in Vollenhove en Sint Jansklooster hadden ook een aanvraag gedaan, maar deze zijn niet gehonoreerd.
"Een grote teleurstelling", reageert Heetebrij. "Ik ben heel benieuwd naar de motivatie van de provincie." Volgens Heetebrij had het corso niet misstaan. "Wij trekken zelfs jaarlijks bussen met Duitsers, dus we hebben zeker internationale uitstraling."

Stille hoop
Zijn collega-voorzitter Han Knol van het corso uit Vollenhove had "de stille hoop" dat ook zijn bloemencorso deel zou uitmaken van de lijst. "Het is heel jammer dat dit niet zo is, maar voor ik hierover oordeel wil ik eerst van de provincie horen waarom wij niet in aanmerking komen."  
Het valt corsovoorzitter Heetebrij uit Sint Jansklooster op dat er geen enkel evenement uit de Kop van Overijssel als (potentieel) beeldbepalend wordt gezien. "Op de lijst staan veel evenementen uit de grote steden. Ook in de Kop van Overijssel gebeurt veel op evenementengebied maar de provincie ziet het blijkbaar niet, het is een blinde vlek."
De organisatie van het Dicky Woodstock-festival uit Steenwijkerwold had geen aanvraag ingediend.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.