nieuws

Op slachtvisite in de museumboerderij Delden

November is de slachtmaand. Op tal van plaatsen is te zien hoe vroeger op boerderijen varkens werden geslacht. Vandaag stond museumboerderij Wendezoele in Delden in het teken van deze oude traditie.
Het slachten was vroeger een onderdeel van het boerenleven. Om de lange wintermaanden te overleven moest er goed eten op tafel komen.
Het geslacht varken werd na het verwijderen van de ingewanden, hart, lever en longen aan een ladder opgehangen. 's Avonds werd het dan verder in stukken gesneden door de huisslachter. Voordat het zover was kwamen de 'noabers' uit de buurt langs om het vlees te prijzen. Ook bij Wendezoele dronken 'boeren' een borreltje. 
Uit het geslachte varken werden hammen, worsten en andere lekkernij gemaakt. Binnen in de museumboerderij gaf een slager toelichting op het vlees en de gerechten die er mee kunnen worden gemaakt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.