Jong FC Twente verliest met tien man van Kozakken Boys

Jong FC Twente keeper Timo Pattel is op tijd bij de bal
Jong FC Twente heeft vanmiddag verloren van Kozakken Boys. In Werkendam werd het 2-0 voor de thuisploeg.
Kozakken Boys kwam vlijmscherp uit de startblokken. Al na een minuut spelen was er een levensgrote kans voor El Azzouti, maar FC Twente-doelman kreeg zijn handen er net tegenaan en kon keren. Een paar minuten later was het toch raak. Rainy Ignacio tekende voor de 0-1.
Na twintig minuten spelen kreeg de thuisploeg een goede kans de voorsprong te vergroten, maar Stout mistte na een goede combinatie voor open doel. In het restant van de eerste helft werd er weinig gecreëerd, waardoor de ploegen met een 1-0 stand op het scorebord gingen rusten.
Na rust waren de betere kansen wederom voor Kozakken Boys. Dat resulteerde tien minuten na rust in de 2-0. Ben Amar maakte een overtreding in de zestien meter, kreeg zijn tweede gele kaart en mocht vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. De penalty werd vervolgens benut door Everton Pires Tavares.
Kozakken Boys kreeg vervolgens nog enkele goede kansen om de voorsprong verder te vergroten, maar slaagde daar niet in.
Door de 2-0 nederlaag van Jong FC Twente en de winst van HHC Hardenberg op Jong Vitesse, staan de beloften uit Enschede laatste in de tweede divisie.