nieuws

Eerste carnavalsprins gepresenteerd, Prins Joost I van de Soaltkloet'ns Boekelo

Prins Joost I voert dit jaar de Boekelose carnavalsvereniging de Soaltkloet'ns aan.
Samen met zijn adjudant Henk zal hij als 45e prins van c.v. de Soaltkloet'ns het Boekelose narrenvolk voorgaan onder het motto 'Vake bej te bang!'. In het dagelijkse leven is Joost Verhaak eigenaar van een bedrijf dat gespecialiseerd is in tuinverzorging. Adjudant Henk Nijhuis is in het dagelijkse leven tandarts.

11e van de 11e

Officieel is de start van het carnavalsseizoen op 11 november, oftewel de 11e van de 11e. Toch koos de Boekelose carnavalsvereniging er dit jaar voor een weekend eerder de hoogheden te presenteren aan het publiek. 'Agendatechnisch kwam dit gewoon net iets beter uit en ... nu zijn we de eerste carnavalsvereniging in Enschede met een prins', aldus voorzitter Jaap ter Wengel. Ook het tijdstip van de opkomst was net iets eerder dan voorgaande jaren, precies om 22.11 uur verschenen het nieuwe prinsenpaar in residentie Café de Buren ten tonele.

Keiensleppers Haaksbergen

Iets verderop werd om precies 22.33 uur in Haaksbergen, Stadsprins Daniël de eerste en zijn adjudant Niels aan het narrenvolk van de Keiensleppers gepresenteerd.

In hart en nieren

Beide heren zijn meer dan bekend met het carnavalsfeest. Daniël Wijlens was al eerder prins bij een zustervereniging en adjudant Niels Koebrugge is al jaren vorst van de Raad van Elf, bestuurslid én lid van de Technische Commissie van de carnavalsvereniging in Haaksbergen. De 50e stadsprins van h.k.v de Keiensleppers, is in het dagelijkse leven loonwerker en viert derhalve carnaval onder het motto: 'Met een trekker en ons voorop, wordt dit carnavalsjaar top...'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.