nieuws

PvdA'er Belinda van Oosten stopt als raadslid in Hengelo

Gemeentehuis in Hengelo
Gemeentehuis in Hengelo
PvdA-raadslid Belinda van Oosten neemt op 20 december afscheid van de gemeenteraad in Hengelo. Zij wordt opgevolgd door Bente Nijland.
Van Oosten geeft als reden van haar vertrek de combinatie tussen het raadslidmaatschap, werk en privéleven. "Het afgelopen jaar heb ik steeds vaker moeite gehad om 'alle ballen in de lucht te houden'. Naast mijn raadslidmaatschap heb ik immers ook een baan en ben ik ook echtgenote en moeder. En goed functioneren op al die terreinen was soms een flinke opgave."
Belinda van Oosten is sinds december 2012 actief als raadslid voor de PvdA. De fractie heeft begrip voor haar afweging, maar zegt haar vertrek wel te betreuren.

'Jong talent'

Opvolger Bente Nijland was in de periode maart 2014 tot april 2015 al fractievertegenwoordiger namens de PvdA. "Met Bente komt er een jong talent bij in de fractie. Ze heeft ervaring binnen het vakbondswerk. Ik ben blij dat Bente bereid is als raadslid aan de slag te gaan", zegt fractievoorzitter Maarten Hollander.
Wim Winter en Jacob Pol, de eerste opvolgers op de kandidatenlijst van de PvdA, hebben aangegeven op dit moment geen zitting te zullen nemen in de gemeenteraad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.