nieuws

Kermisgangers veroorzaken storing geldautomaat Ootmarsum

Geldautomaat van de Rabobank
Geldautomaat van de Rabobank
De geldautomaat in Ootmarsum was dit weekend niet meermaals defect omdat hij leeg zou zijn of technisch iets mankeerde, maar omdat kermisgangers kapotte pinpassen gebruikten om geld op te nemen.
Dat stelt Richard de Way, directievoorzitter van Rabobank Twente Oost.

Beklag inwoners

Er werd dit weekend in en om Ootmarsum veel over gesproken: de enige, tijdens het Koale Karmis-weekend beschikbare geldautomaat in de stad, die van de Rabobank, had uitgerekend dit weekend meerdere keren te kampen met een technische storing.
Vrijdagavond en zaterdag ging het mis en ook vanmiddag moesten feestgangers voor contant geld uitwijken naar Tilligte en Reutum, óf lenen van vrienden en familie. Inwoners beklaagden zich erover op social media: 

'Men veroorzaakt storing zelf'

Dat de automaat in één weekend twee keer in storing is geweest, is zeldzaam maar niet toevallig, zegt De Way. "Het is kermis en dan gebeuren er dingen die niet horen te gebeuren", zo verklaart hij.
"Dat heeft als gevolg dat mensen met kapotte pinpassen geld proberen op te nemen." En een kapotte pinpas veroorzaakt een storing. "Het is dus pure overmacht van onze kant. Men veroorzaakt de storing eigenlijk zelf."

Wilde verhalen

De Way wil de 'wilde verhalen' die de ronde doen graag bestrijden. Zo weerlegt hij het argument dat de geldautomaat leeg zou zijn. "Dat is niet het geval", zegt hij.
"We hanteren een strakke evenementenplanner en weten precies wanneer waar welk evenement plaatsvindt, wanneer we de automaat moeten bijvullen en met hoeveel."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.