Go Ahead Eagles verrast in eigen huis koploper Feyenoord

Go Ahead Eagles heeft een knappe overwinning geboekt in de eredivisie. In Deventer werd koploper Feyenoord op een verdiende 1-0 nederlaag getrakteerd. Daardoor verlaat de ploeg van Hans de Koning de laatste plaats en staat het na dit weekend veertiende.
Feyenoord kwam in de Adelaarshorst goed uit de startblokken en was binnen de minuut dicht bij de eerste treffer. Vejinovic omspeelde doelman Zwarthoed, maar wist geen schot op doel te lossen. De thuisploeg liet daarna ook van zich horen, met name via Maatsen. De spits had een knappe dribbel in huis en het schot wat volgde ging maar net over het doel van Hansson. Na een half uur stond Maatsen ook aan de basis van de openingstreffer van de Deventenaren. Hij profiteerde van knullig balverlies van Van der Heijden en leverde een strakke voorzet af die door Antonia binnen werd gegleden.
Na rust bleef Go Ahead op de been tegen de bezoekers en loerde veelal op de counter. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg er vliegensvlug uit en kon Antonia alleen op Hanssen af, maar zijn inzet werd door de sluitpost op het dak van het doel gewerkt. Aan de andere kant kon Zwarthoed betrekkelijk eenvoudig een schot van invaller Elia pareren. Vlak voor tijd dacht Basacikoglu de gelijkmaker binnen te koppen, ware het niet dat Zwarthoed met een uiterste reflex zijn doel schoon hield. Het bleef bij 1-0 en daardoor pakt Go Ahead verdiend drie punten tegen koploper Feyenoord.

Go Ahead Eagles - Feyenoord 1-0

1-0 Antonia (30)
Arbiter: Nijhuis
Geel: Berghuis, Basacikoglu, Achenteh, Ritzmaier
Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Nieveld, Schenk, Achenteh; Suk, Ritzmaier, Duits (Teijsse/55); Antonia (Ojaama/85), Maatsen, Wolters (Hendriks/90+1).
Feyenoord: Hansson; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Kongolo; Vejinovic, Kuyt (Kramer/73), Tapia (Toornstra/46); Berghuis (Elia/60), Jorgensen, Basacikoglu.