nieuws

Leerlingen ROC spelen gedetineerden in oefening leger

Militairen hebben samen met leerlingen van ROC van Twente geoefend in het kader van Alert 2016. Doel van de oefening is hulpverleners in Twente te laten samenwerken met militairen.
De leerlingen vertolkten de rol van gevangen en deden mee in een verzonnen rampscenario vlakbij de Karelskamp. Bij de gevangenis was vanmorgen zogenaamd een vrachtwagen met chemische stoffen gekanteld. Uit voorzorg moesten de gedetineerden worden geëvacueerd in gevangenisbussen. De voertuigen reden vervolgens naar het NAVO-depot in Vriezenveen waar ze werden ontsmet. 

Duitsers

Aan de jaarlijkse oefening deed voor het eerst ook een Duitse eenheid mee. De Duitsers zijn geïnteresseerd in de samenwerking tussen de Nederlandse civiele en militaire eenheden.
Naast de penitentiaire inrichting de Karelskamp en het leger zijn ook de veiligheidsregio Twente de gemeente Almelo, Urenco, ETC Nederland en Vitens bij de oefening betrokken. De gevangenis, Urenco en Vitens zijn als locatie voor oefeningen gebruikt. 

Alert 2016

Jaarlijks wordt ergens in Nederland een operationele multidisciplinaire samenwerkingsoefening onder de naam Alert gehouden. De oefening wordt zo realistisch mogelijk neergezet en sluit aan bij de oefenwensen van de regio. Aan de oefening dit jaar doen zo'n 500 mensen mee.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.