nieuws

Topman Visser Eurocommerce bekent valsheid in geschrifte in rechtbank

Ger Visser, voormalig topman van vastgoedconcern Eurocommerce uit Deventer, heeft vanmorgen bekend dat hij valsheid in geschrifte heeft gepleegd. Visser deed dat op de eerste dag van het strafproces rond het faillissement van zijn bedrijf.Â
Visser vertelde dat hij handtekeningen heeft vervalst: "Niet voor eigen gewin, maar om de directeur van FGH Bank te beschermen tegen eigen intern onderzoek. Die wist er ook van", sprak Visser. 

Naam Wessels valt in rechtszaal

Ook de naam van Dik Wessels valt veel tijdens de eerste ochtend van het proces. "Een goede vriend en zakenrelatie", omschrijft de voormalig eigenaar van Eurocommerce. 
Visser ondertekende een verklaring dat hij geen schade van bedrijven Wessels heeft ondervonden van afspraken in de bouwwereld. "Dat was natuurlijk niet waar, maar dat deed ik voor Dik."
Visser noemt de valsheid in geschrifte "het domste dat ik ooit heb gedaan". 

Twee weken
De rechtbank heeft in totaal twee weken uitgetrokken voor de zaak. Deze week worden de vier verdachten gehoord. Dat zijn naast Ger Visser ook zijn vrouw, dochter en zoon. Justitie wil 36 miljoen euro terugvorderen. 
Bij aankomst vanmorgen bij de rechtbank stelde Visser nog dat hem en zijn gezin geen blaam treft.  "Eén ding zal duidelijk zijn: hoe een systeem bij een bank werkt. Er is niemand die dat beter kan vertellen dan ik," zei Visser.

Uitspraak

De rechtbank doet op 16 december uitspraak. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.