nieuws

Opnieuw uitstel in beslissing over strafzaak dakdrama De Grolsch Veste

Dakdrama in de Grolsch Veste op 7 juli 2011
Dakdrama in de Grolsch Veste op 7 juli 2011
Het Openbaar Ministerie krijgt nog twee maanden de tijd om te besluiten of er een strafzaak komt rond het dakdrama in De Grolsch Veste. Dat heeft het gerechtshof vandaag besloten.Â
In 2011 kwamen twee mensen om het leven toen een deel van het dak van het stadion instortte tijdens een verbouwing. Negen anderen raakten zwaargewond. 
Het Openbaar Ministerie houdt zich al jaren bezig met de schuldvraag in de zaak. Vier mensen en drie bedrijven zijn door het OM aangemerkt als mogelijke verdachte. 

Duurt te lang

Twee verdachten, de directeur van een bouwbedrijf en de toenmalige uitvoerder van het project, stapten dit najaar naar het hof omdat ze vinden dat de zaak veel te lang duurt. 
De vervolging die hun boven het hoofd hangt, valt ze psychisch zwaar en daarom eisen ze dat het hof een einde aan de zaak maakt.

9 januari besluit

Het hof zou vandaag een besluit nemen, maar heeft het OM nog twee maanden uitstel gegeven. Op 9 januari volgt er een definitief besluit. 
Nabestaanden en slachtoffers van het dakdrama in de Grolsch Veste hebben al langere tijd felle kritiek op het Openbaar Ministerie. Ook zij vinden dat het onderzoek te lang duurt. 

Fouten

Het dak van de Grolsch Veste stortte in bij de uitbreiding van de tribunes. Achteraf bleek dat de dragende constructie niet in orde was.
De Onderzoeksraad voor Veiligheid concludeerde ruim een jaar na de ramp dat er tijdens de afbouw van het stadion grove fouten zijn gemaakt door de aannemersbedrijven. Zo ontbrak er totale regie op het bouwproces. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.