nieuws

Koperdieven stelen kabel van N18-kerstboom Sterren Stralen in Eibergen

De kerstboom met lichtjes langs de N18
De kerstboom met lichtjes langs de N18 © Nico Asbroek
Koperdieven hebben in Eibergen een 200 meter lange koperen kabel gestolen. Deze kabel werd gebruikt bij het versieren van de kerstboom aan de N18-kruising tussen Haaksbergen en Eibergen, bij het voormalig Danspaleis.
Dat schrijft de Stichting Sterren Stralen op Facebook. Dat is de organisatie die de kerstboom elk jaar optuigt voor het initiatief Sterren Stralen. Daarmee krijgen kinderen in gezinnen die het financieel moeilijk hebben toch een cadeau tijdens Sinterklaas en Kerst.
De kabel is vermoedelijk afgelopen donderdag gestolen op het terrein van Auto Schade Specialist De Kiefte in Eibergen, net over de provinciegrens bij Haaksbergen. De kabel wordt gebruikt om tienduizend lampjes in de boom te hangen en na de feestdagen opgeslagen op het terrein van het garagebedrijf.

Door de omheining

Koperdieven hebben daar de kabel kunnen stelen door de omheining stuk te knippen. Stichting Sterren Stralen vermoedt dat dit door ten minste twee personen is gedaan, gezien het gewicht van de kabel. De haspel is blijven liggen.
De organisatie moet nu op zoek naar een nieuwe kabel. Op 19 november wordt de kerstboom opnieuw opgetuigd voor de aankomende feestdagen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.