nieuws

Hengelo pakt sluipverkeer aan, zijwegen Enschedesestraat afgesloten

Gemeentehuis / stadhuis in Hengelo
Gemeentehuis / stadhuis in Hengelo
Vanaf morgenochtend zeven uur zijn automobilisten en ander gemotoriseerd verkeer niet meer welkom op de Pruisische Veldweg, de Morshoekweg en de Kettingbrugweg in Hengelo. De zijstraten van de Enschedesestraat worden te intensief gebruikt door sluipverkeer dat de afsluiting van de kruising Enschedesestraat/Kuipersdijk omzeilt. Â
Andere maatregelen om het sluipverkeer tegen te houden werken tot dusverre niet, dus hebben de gemeente Hengelo en de politie besloten om drie zijstraten van de Enschedesestraat volledig af te sluiten voor automobilisten. 

Ook aanwonenden hebben pech

De gemeente Hengelo maakt korte metten met het sluipverkeer dat ondanks omleidingen toch de kortste route tussen Enschede en Hengelo blijft pakken. Dat gebeurt door via de Pruisische Veldweg, de Morshoekweg en de Kettingbrug weg te rijden. Een ongewenste ontwikkeling, waar nu per per direct een einde aan wordt gemaakt. De wegen worden afgesloten. Ook aanwonenden hebben pech. Alleen fietsers mogen er nog langs.   
Eerdere maatregelen hadden volgens de gemeente geen effect. "Verbodsborden werden massaal genegeerd en aanwijzingen van verkeersregelaars werden niet opgevolgd. De mobiele verbodsborden werden op eigen houtje verplaatst door automobilisten. Zelfs politiecontroles hadden nauwelijks effect."

Wegen fysiek afgesloten voor veiligheid fietsers

Volgens de gemeente kwam de veiligheid van fietsers en aanwonenden ernstig in het gedrang. Daarom is mede op verzoek van buurtbewoners besloten de drie wegen fysiek af te sluiten voor alle auto's. De werkzaamheden aan de kruising duren tot en met 22 november.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.