nieuws

Nieuw plan voor gat in de markt van Haaksbergen positief ontvangen

Het nieuwe marktplan, voor de invulling van het zogenoemde gat op de markt in Haaksbergen, is gisteren door ondernemers en omwonenden positief ontvangen. Het plan van projectontwikkelaar Nordwick voorziet in de bouw van 1000 m2 winkelruimte met daarboven 24 appartementen, inclusief een parkachtige binnentuin op het dak en de bouw van zes grondgebonden koopwoningen aan de Hibbertstraat.
Het plan werd gisteren tijdens een openbare informatiebijeenkomst gepresenteerd. Over de invulling van het gat op de markt wordt al meer dan 30 jaar gediscussieerd in Haaksbergen. Zowel politiek, inwoners als ondernemers zijn er tot nu toe niet geslaagd om het eens te worden over een goed marktplan. Dat heeft de afgelopen jaren geresulteerd in veel juridische procedures die de gemeente inclusief de tekorten op de grondexploitatie inmiddels al meer dan 8 miljoen euro hebben gekost.

Financieel haalbaar plan

Een snelle oplossing is volgens wethouder Peter van Vlaanderen meer dan gewenst. Dit plan is, in tegenstelling tot andere ingediende plannen, financieel goed haalbaar. Als dit plan er opnieuw niet doorkomt worden we weer jaren terug geworpen" aldus van Vlaanderen.
Naast het gisteren gepresenteerde marktplan van Nordwick zijn er ook marktpartijen in de race die op de bewuste locatie tussen de Markt en Hibbertstraat een grote supermarkt willen vestigen. Hoewel sommige inwoners van Haaksbergen ervan overtuigd zijn dat een dergelijke grote winkel als publiekstrekker kan fungeren voelde het merendeel van de aanwezigen gisteren meer voor de kleinschalige invulling van Norwick.

Vraagtekens over invulling winkelruimte

Al zijn er door de aanwezigen wel wat vraagtekens over de invulling van de 1000 m2 winkelruimte. Er staat al heel veel winkelruimte leeg, en veel inwoners zijn bang dat er met dit plan voor nog meer leegstand gebouwd gaat worden.  Sommige aanwezigen opteren daarom voor horeca onder de appartementen. Het zou het marktplein in Haaksbergen een stuk levendiger maken. 

Inspraak

Belangstellenden kunnen via een digitaal meldpunt tot maandag 14 november aan de gemeente kenbaar maken wat ze van het plan vinden.Uiterlijk 22 november wordt het plan van Nordwick in relatie tot de andere ingediende plannen door het college van burgemeester en wethouders besproken. Het plan wordt in december aan de raad voorgelegd

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.