nieuws

Eis voorwaardelijke celstraf, werkstraf en schadevergoeding voor mishandeling 'Zuster Helena'

Het openbaar ministerie eist een voorwaardelijke celstraf van 60 dagen, een werkstraf van 120 uur en een schadevergoeding van 1500 euro voor de mishandeling van Zuster Helena in Delden.Â
Haar 32-jarige buurman wordt verdacht van de mishandeling. De verdachte verklaarde voor de rechtbank dat hij met zijn zoontje voor het huis langs liep. Zijn zoontje schrok van de 'zuster' die ineens tevoorschijn kwam uit de bosjes. Daarop ontstond een vechtpartij. Later zou zuster Helena in haar eigen huis meerdere keren in het gezicht zijn geslagen door de verdachte en heeft hij haar keel dichtgeknepen. De vrouw hield een gebroken neus en enkele gekneusde ribben over aan de mishandeling. Aanleiding voor het incident in huis zou een Duitse nazivlag aan de gevel zijn geweest. 
De 67-jarige vrouw maakte gebruik van het spreekrecht en vroeg de rechtbank van Almelo om een schadevergoeding van 4 miljoen euro.
De rechtbank doet over 2 weken uitspraak. 

Wie is Zuster Helena?

Zuster Helena veroorzaakt al jarenlang onrust in Delden. De zelf-verklaarde non ligt niet goed in de buurt en de politie moest meerdere keren ingrijpen. In 2008 stond ze voor de rechter nadat ze op een aantal buurtkinderen was ingereden.

Ook zou ze de afgelopen jaren meerdere keren politiemensen hebben aangevallen. Gedragsdeskundigen oordeelden eerder dat de vrouw ernstig verminderd toerekeningsvatbaar is en behandeling nodig heeft. Ondanks het jarenlange getreiter van de vrouw mag het volgens officier van justitie Ter Braak nooit zo zijn dat burgers het recht in eigen hand nemen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.