nieuws

Losserse Loes maakt unieke fotoserie van straatverkopers in Hanoi

Het was altijd al een droom van Loes Heerink uit Losser: een boek maken over een project dat veel voor haar betekent. Dat boek met bijzondere foto's van straatverkopers in Hanoi gaat er komen dankzij een kickstartproject.Â
Loes woonde jaren in Hanoi, met haar foto's wil ze een beeld schetsen van de vaak vrouwelijke, straatverkopers.

'Stukje kunst'

Over haar project schrijft ze: "Ik ben gefascineerd door de vrouwen die hun voedselwaren vervoeren. Ze hebben geen idee hoe mooi hun geladen fietsen zijn, geen idee dat ze dagelijks een stukje kunst creëren."

Crowdfundingproject

Uren lang stond Loes op verschillende bruggen in de Vietnamese stad om de plaatjes te schieten. Om er daadwerkelijk een boek van te maken startte de Losserse een online crowdfundingproject. Op de site kunnen geïnteresseerden geld doneren, het boek alvast bestellen of losse foto's uit het boek bestellen. 

Terug naar Vietnam

Op deze manier hoopte Loes de nodige 3700 euro op te halen voor haar doel om minimaal 50 boeken te maken. Inmiddels heeft ze ruim 10.000 euro opgehaald, en dat en dat terwijl het project nog tot 14 november loopt. 
Loes heeft nog niet genoeg foto's om er een heel boek mee te vullen. Daarom wil ze terug naar Vietnam, met het geld dat ze nu heeft ingezameld gaat de Losserse in maart terug naar Hanoi. 

Internationale aandacht

Het project van Heerink geniet internationale aandacht. Zo heeft de Lonely Planet, een reisgids aandacht aan het project besteed en kwamen haar foto's voorbij op een Vietnamese nieuwszender. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.