nieuws

Overijsselse bedrijven die zakendoen in Amerika volgen presidentsverkiezing op de voet

Wat betekent het voor de handel? Blijven we zakendoen met Amerikaanse partners? Trump of Clinton? Verschillende Overijsselse bedrijven met veel zakenrelaties in Amerika volgen de presidentsverkiezing op de voet.
Mark de Vries van EuroDev in Almelo ook. "Ik weet nog niet of ik vannacht wakker blijf, maar morgenochtend hebben we hier wel samen een election breakfast." EuroDev helpt Amerikaanse bedrijven die zaken willen doen in Europa of zich hier willen vestigen. 

Trump of Clinton?

Maakt het wat uit of Clinton of Trump wint? "Eigenlijk niet", zegt De Vries. "We merken aan onze klanten vooral dat ze blij zijn als het voorbij is. Het zijn twee kandidaten die ze eigenlijk allebei niet geschikt vinden."
EuroDev verwacht weinig verschil tussen het beleid van Trump of Clinton. "Beide kandidaten hebben daar dezelfde mening over. Het is 'America First', dan pas internationale handel. Uiteindelijk heeft de president niet zoveel invloed op de internationale handel. Het is ook wat retoriek, geen land kan zonder internationale handel, maar ze scoren er punten mee." 

Gaat EuroDev het merken?

"Het brengt denk ik geen aardverschuiving teweeg als het bijvoorbeeld Trump wordt. Wij hebben zelfs nog vacatures open staan dus groeien gewoon door", zegt De Vries.   
"Wel merken we dat Amerikaanse bedrijven nu onzeker worden van Trump, omdat ze in andere delen van de wereld toch vreemd naar hem kijken. Bedrijven die onzeker zijn stellen hun besluiten even uit. Ik verwacht dat we daar drie tot vier weken na de verkiezingen niets meer van merken." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.