nieuws

Programma: Europees handbal en vrouwenvoetbal, toppers in amateurvoetbal

Programma deze week
Programma deze week
Komend weekend is er geen voetbal in de Eredivisie in verband met de interlandperiode. Er is bij de andere sporten echter genoeg te beleven. Hieronder een overzicht van de belangrijkste wedstrijden van de deze week.

Amateurvoetbal

Op zaterdag staat in de 1e klasse D de Kamper derby tussen Go Ahead Kampen en KHC op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld om 18.00 uur. In de 2e klasse H speelt Enter Vooruit de topper tegen DZC'68.
Op zondag kan Dieze West de laatste plaats van de hoofdklasse A verlaten. De ploeg speelt in eigen huis tegen naaste concurrent De Bataven. In de 3e klasse A staan de Enschedese nummers een en twee, Vogido en SC Enschede, tegenover elkaar. Ook in de 3e klasse B een topper. Overwetering en Lemelerveld nemen het tegen elkaar op. In de 4e klasse B komen Barbaros en Aramea al op zaterdagavond in actie.

Vrouwenvoetbal

FC Twente speelt morgen de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de Champions League. Daarin gaat de ploeg op bezoek bij FC Barcelona, net als vorig jaar de tegenstander in de tweede ronde. Volgende week is de return in Enschede. Het competitieduel tegen Achilles'29 is daardoor verplaatst van vrijdag naar zondag.

Handbal

De handbalsters van Dalfsen komen ook Europees in actie. In de derde kwalificatieronde van de EHF Cup komt Nantes naar Dalfsen. De eerste wedstrijd is komende zaterdag. De return in Frankrijk is volgende week zondag. De winnaar plaatst zich voor de groepsfase.

Volleybal

In de Eredivisie vrouwen staat er een Overijsselse derby op het programma. Koploper Set-Up'65 uit Ootmarsum, dat nog geen enkele wedstrijd verloor, speelt zaterdag in eigen huis tegen het Almelose Eurosped. Regio Zwolle Volleybal ontvangt Talentteam Papendal op dezelfde avond.

Waterpolo

Het is een druk weekend voor de dames van Het Ravijn. De Nijverdalse ploeg komt twee keer in actie in de Eredivisie. Beide duels zijn thuis. Zaterdag ontvangt het De Ham en zondag is UZSC de tegenstander in Nijverdal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.